Geen producten (0)

Gevulde Paprika met Simply V

Roots and Foods

Heb je met deze tropische temperaturen nul zin om te koken? Same here! Dit gevulde paprika recept is dan echt een uitkomst. Je vult de paprika’s met restjes groenten, peulvruchten en rijst of granen (#zerowaste mofo’s!), bestrooit ze met kruidenzout en vegan kaas en schuift ze vervolgens in de oven. Kwartiertje wachten en je kunt eten! En bonus: gevulde paprika is lekker licht, je hapt ze zo weg. In dit blog deel ik mijn recept!

#summerfood!
Als het hartje zomer is, moet koken en eten gewoon makkelijk en relaxed zijn. Ik maak bijvoorbeeld graag quesadillas met zoete aardappel en bonen of een simpel groentesoepje met wat broodjes erbij. Gevulde paprika is ook fijn omdat je snel klaar bent (minimale keukentijd, yeah!) en ze niet zo zwaar vallen. Serveer ze gewoon zo, of met een frisse salade erbij. Wijntje erbij, lekker de tuin in en niets meer aan doen 🙂

Perfect voor koken met restjes
Nog een plus: in dit gerecht kun je mooi allerlei restjes groenten, peulvruchten en rijst kwijt. Koken met restjes is in mijn boekje sowieso fantastisch. Je bespaart er tijd mee, hoeft minder lang in de keuken te staan (altijd fijn met deze hitte) en je doet niet mee aan voedselverspilling. Want geloof me, het is echt absurd wat we allemaal aan eten weggooien. Anyway, in dit gevulde paprika recept kun je allerlei kliekjes kwijt, dus ga vooral los en maak de lekkerste combo’s met wat je in je koelkast hebt staan.



gevulde paprika



Gevulde paprika
Work in progress – vul je paprika’s met alle awesome restjes die je nog in de koelkast hebt staan 😎
Zo maak je gevulde paprika
Gevulde paprika maken is enorm simpel. Snijd de paprika’s doormidden en vul ze met lekkere groenten en rijst of andere granen. Bestrooi ze met kruidenzout en vegan strooikaas en zet ze in de oven. Tien minuten tot een kwartiertje later is je happie klaar!

Recept gevulde paprika uit de oven
2 personen
30 minuten bereidingstijd
gevulde paprika

Je hebt nodig:
3 puntpaprika’s
1,5 kopje gemengde groenten en peulvruchten (ik gebruikte maïs, doperwten, spinazie en kikkererwten)
1,5 kopje gekookte rijst of granen (ik gebruikte freekeh)
SimplyV strooikaas
Een snufje kruidenzout
Verder nodig: een bakplaat en bakpapier of een siliconen bakmatje


Gevulde paprika Simply V

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de puntpaprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Laat eventueel het stengeltje eraan zitten ter decoratie 🙂
Bak de gemengde groenten en peulvruchten even kort op. Roer de rijst of granen er doorheen en laat even meeverwarmen.
Vul de paprika’s met het groentemengsel. Strooi de vegan kaas en het kruidenzout er overheen.
Bekleed een bakplaat met bakpapier of een bakmatje. Leg de paprika’s hierop en zet ze voor 10 minuten in de oven of tot de vegan kaas is gesmolten.
Serveer de gevulde paprika’s gewoon zo of met een frisse salade.
Ga je gevulde paprika maken? Deel dan een fotootje met het eindresultaat op social media en tag Roots and Foods! (@RootsandFoods of #rootsandfoods) Ik ben benieuwd naar jullie creaties 😀



Welkom

Sarah Roots & Foods