Geen producten (0)

Italiaanse Vegan Bacon Carpaccio

Toen ik vijf jaar geleden steeds meer vegan ging leven had ik me er bij neergelgs dat ik sommige vleessmaken nooit meer zou ervaren. Zoals een mooie charcuterie of carpaccio. Maar...Mijn hemel! Vantastic Foods heeft drie carpaccio's gemaakt die heel erg goed zijn: Peper, Classic en Bacon. Toen ik het eertste plakje rechtstreeks uit het pakje at en de rest binnen een uur op was, wist ik het. Dit is goed spul! Dus ben ik op zoek gegaan naar recepten waar de carpaccio helemaal tot haar recht komt en deze geveganiseerd. En zijn me toch lekker!  

Wat heb je nodig?

Volkoren Fusilli (30 / 40 gram pp)
Carpaccio Bacon
Zakje Rucola (goed voor 3 personen)
Zongedroogde tomaatjes
Verse peper
Kappertjes
Rode ui 
Pijnboompitjes
Simply V Hartig (ongeveer plakje per bord)

Voor de dressing
Olijfolie
Vegablum Goudsbloem Honing
Appelazijn / wittewijnazijn 


Bereidingswijze

Kook de fusili gaar volgens de beschrijving op de verpakking. Giet af en spoel koud . Laat uitdruipen.
Bak de pijnboompitjes lichtjes in een droge pan. (geen olie!) Bak ze niet te lang want dan worden ze bitter. Dus een licht kleurtje - en niet helemaal bruin - is voldoende

Snij 1 rode ui in halve maantjes
Snij de plakjes Simply V Hartig in redelijk grote vierkantjes. 
 
Roer een dressing van de olijfolie, Vegablum Goedsbloem honing en witte wijn azijn. Verhoudingen zijn op gevoel. Zelf heb ik de azijn en de honing 1 op 1 gehouden. Goed met een vork doorroeren. De vegan honing is zwaarder dan de olie en de azijn, dus voor het mengen met de pasta de dressing nog een keer doorroeren. De honing is dan waarschijnlijk naar de bodem gezakt. 

Meng de dressing door de fusili en de rucola.
Scheur de plakjes bacon carpaccio in reepjes.
Verdeel dit over 2 borden

Garneer met de ui, kappertjes, pijnboompitjes, de stukjes zongedroogde tomaatjes en de vierkantjes Simply V Hartig

Genieten maar!





Vmarkt maak gebruik van cookies om de website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.