Geen producten (0)

Manderin Chick'n Taco's - Gardein

Gegrilde veganistische mandarijn oranje kuiken en taco's
Er is iets aan dat zonnig en warm buiten is (eindelijk!) Waardoor ik wil "spelen" met mijn eten. Dat is precies wat ik deed toen ik dit taco-recept in Aziatische stijl maakte. Het is absoluut niet je gewone taco! De tortilla's en limoenpartjes worden gegrild voor rokerige goedheid. Je krijgt veel crunch van een kleurrijke cole slam mix en droge geroosterde pinda's. Er is genoeg smakelijke ooziness van een limoen-geaccentueerde pindakaassaus en gochujang. En het hoogtepunt is Gardein Mandarin Orange Crispy Chick'n, dat zorgt voor een unieke, plantaardige proteïnedraai. (Hint: je maakt de chick'n van te voren en kunt het opwarmen in een gietijzeren koekepan op de grill.) Het is zo lekker! Bovendien is het veganistisch, dus ideaal voor een Meatless maandag-geïnspireerde Memorial Day BBQ. Maar serveer deze showstopper bij elke zomerse cookout ... niet nodig om te wachten op de volgende maandag. Minder vlees eten is nog nooit zo smakelijk geweest, zelfs voor vleeseters!

Openbaarmaking: als blogger van Meatless Monday ontving ik enkele voorbeelden van Gardein-producten. Ik werd niet voor dit bericht betaald. Het recept en de meningen in dit bericht zijn van mijzelf.

Gegrilde veganistische manarin chick'n en taco's


gegrilde veganistische mandarijn sinaasappel kuiken en taco's
Gegrilde veganistische mandarijn oranje kuiken en taco's

Opbrengst: 4 porties

Portiegrootte: 1 taco

 

Ingrediënten

Sap van 1 limoen (2 eetlepels) + partjes 1 limoen
2 eetlepels natuurlijke romige pindakaas
2 eetlepels + 1 theelepel avocado-olie of druivenpitolie
1 (10,5-ounce) pakket Gardein Mandarin Orange Crispy Chick'n *
4 taco-formaat gekiemde granen of volkoren tortilla's
2 kopjes cole slam mix (of versnipperd kool-wortel mengsel)
2 eetlepels natuurlijke gochujang of sriracha-saus, of naar smaak
3 eetlepels grof gesneden droge geroosterde pinda's
3 eetlepels verse korianderblaadjes

Beschrijving

In een  maatbeker of een kleine kom, klop het limoensap, pindakaas, en ongeveer 1 1/2 theelepels koud water (of naar gewenste saucy consistentie). Opzij zetten.
Verwarm 2 eetlepels avocado-olie in een grote gietijzeren koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de bevroren kuiken'n-stukjes toe en kook, vaak draaiend tot knapperig en goudachtig, ongeveer 8 minuten. Gooi met de verwarmde mandarijnensaus tot een volledige vacht. (Hint: de kuiken'n kan op dit punt van tevoren worden voorbereid.) Warme kuiken in de gietijzeren koekenpan geplaatst over indirecte warmte op een grill.
Borstel de partjes limoen met de resterende 1 theelepel olie. Grill de limoenpartjes en de tortilla's over direct middelhoog vuur tot grillsporen ontstaan. (Opmerking: tortilla's moeten nog steeds buigzaam zijn.)
Top tortilla's met de cole slaw mix en besprenkel met de limoen-pindakaassaus. Top met de kip'n en besprenkel met de gochujang-saus naar smaak. Bestrooi met de pinda's en koriander. Serveer met de gegrilde limoenpartjes.
 

Per portie: 400 calorieën, 21 g totaal vet, 2,5 g verzadigd vet, 0 g transvet, 0 mg cholesterol, 610 mg natrium, 42 g totaal koolhydraat, 5 g voedingsvezels, 13 g totaal suikers, 14 g eiwit

 

* Inclusief chick'n pieces en mandarijnensaus

Gegrilde veganistische mandarijn oranje kuiken en taco's