Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Vegusto Swiss Cat Classic

€ 5,75 (inclusief btw 21%)
Op voorraad
Omschrijving

Vegusto Swiss Cat Classic is een fijngehakt vegan kattenvoer in heerlijke jus. Praktisch verpakt in porties maakt het gemakkelijk om je dierbare harige vriend te dienen. Het kattenvoer van Vegusto is speciaal ontworpen voor veganistische katten met de beste en meest verse ingrediënten. Om een gezonde kat te garanderen, raden we aan om voor jouw kattenvriend veel afwisseling te bieden, afgewisseld met verschillende veganistische droge en natte gerechten.

Alle kattenvoeding van Vegusto bevat VegecatTM, een puur op planten gebaseerd supplement voor alle essentiële kattestoffen die sinds 1986 in de Verenigde Staten wordt gebruikt en wordt aanbevolen door dierenartsen.

Ingrediënten:
Water, tarwe-eiwit (gluten), zonnebloemolie, Vegecat [Ascophyllum Nodosum, calciumcarbonaat, dicalciumfosfaat, DL-Methionine, taurine, vitamine B4 (cholinchloride), vitamine E (dl-alfa-tocoferylacetaat), zinkoxide, ijzersulfaat, vitamine A-acetaat, kopersulfaat, vitamine D2 (ergocalciferol), natriumseleniet, vitamine B12], kruiden, gist, sojasaus [water, sojabonen, tarwe, zout], rijstzetmeel, steenzout.

Voedingswaarde:

Ruwe vezels: 0,6%
Ruw vet: 22,3%
Ruw eiwit: 3,1%
Ruwe as: 2,0%
Vochtgehalte: 58,9%

Extra informatie van de fabrikant:

Er zijn niet alleen ethische gronden om te kiezen voor een vleesloos maal, ook gezondheidsaspecten kunnen een wezenlijke reden vormen om uw kat een compleet vegetarisch alternatief aan te bieden. Steeds vaker krijgen gevoelige katten namelijk nierziektes door het te hoge aandeel rauw eiwit in vleesvoer.

Katten hebben voedingtechnisch complexe behoeften. Zo hebben ze bijvoorbeeld een opmerkelijke hoeveelheid vitamine A nodig. Een tekort daaraan kan gehoorverlies, huid- en botproblemen, spijsverteringsproblemen en problemen aan het voortplantingsoorgaan veroorzaken. Daarnaast is taurine essentieel, zodat katten hun gezichtsvermogen behouden en voor een gezond hart. Commerciële diervoedingsfabrikanten verrijken hun voer voornamelijk met syntethische taurine, maar soms ook nog met taurine die uit weekdieren gewonnen wordt en dus van dierlijke oorsprong is.

De Amerikaanse James A. Peden heeft plantaardige bronnen zowel voor het winnen van taurine als voor arachidonzuur, een tevens wezenlijke voedingsstof voor katten gevonden. Daaruit ontwikkelde hij het door dierenartsen aanbevolen additief ‘VegecatTM’ en VegekitTM’, waarmee de recepten uit zijn boek eenvoudig verrijkt kunnen worden. Om levering met alle belangrijke voedingsstoffen zeker te stellen, baseert ook onze Vegusto-Cat diervoeding zich op de supplementen van James A. Peden.   

Vooral bij katten moet een dieetverandering altijd langzaam en met overweging voor de voorkeuren van de dieren plaatsvinden. Ook moet men daarbij het eetgedrag van de dieren goed in de gaten houden om te controleren of het nieuwe voer goed geaccepteerd wordt.