Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Teutoburger Huile de colza Végane "arôme beurre" BIO 500ml

€ 8,39 (inclusief btw 6%)
Op voorraad
Omschrijving

Teutoburger Huile de colza. De volle smaak van boter en dan ook nog eens biologisch. Maar geheel zonder dierlijke ingrediënten. Bovendien een stuk gezonder, want onder verzadigde vetten. Én er zit vitamine E in.Koudgeperst dus dus ook geschikt voor allerlei koude toepassingen.
Zeker ook erg lekker van smaak in baksels zoals cake en taarten. Je kunt boter in recepten vervangen met deze olie en je krijgt precies dezelfde smaak en mooie gele kleur. 

Ingrediënten
Biologische raapzaadolie, botersmaak (veganistisch)

Voedingswaarde per 100 gram
Energie: 3367 kJ / 819 kcal mat. vet 91 g inclusief verzadigd vet 6,3 g waarvan enkelvoudig onverzadigd vet 60 g waarvan onverzadigde vetten complex 25 g zout 0,03 g Vitamine E 30 mg (250% ADH)

Inhoud van de verpakking: 500 ml, 950 g bruto, 27,5 cm hoog

Teutoburger Huile de colza



Recept idee:
ingrediënten
Voor ongeveer 10 glazen à 125 ml
(bijvoorbeeld metselmessen of muffinvormen)
● 120 ml Teutoburger koolzaad kernel BOTER SMAAK
● 1 vanillestokje
● 190 g tarwebloem
● 1 el tarwezetmeel
● 1 snuifje zout
● 2 theelepels bakpoeder
● Verwijder een biologische citroen
● 160 g suiker
● 150 g natuurlijke sojayoghurt
● 4 eetlepels gesneden amandelen
● 150 g frambozen
Poedersuiker voor afstoffen



Voorbereiding
1. Halveer de vanillestok in de lengte en schraap het merg eruit. Meel, zetmeel, zout, bakpoeder en citroen
Meng sinaasappelen, suiker en vanillepulp. Voeg 100 ml koolzaadolie toe en roer goed. Daarna
schep je de sojayoghurt er voorzichtig door.
2. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte / circulatielucht 160 graden). De glazen of muffin vormen met de
invetten met de resterende koolzaadolie en besprenkel met amandelen. Giet nu het deeg erin en verdeel de frambozen erop
Druk licht aan. Bak ongeveer 30 minuten op 180 graden.
3. Laat de frambozen soja cupcakes afkoelen en bestrooid met poedersuiker voor serveren.

Leuk om dat te doen:
Versier de cupcakes met geklopte sojacrème en verse frambozen.