vmarktutrecht

Dieren en klimaatverandering

Dieren en klimaatverandering

De aarde is belangrijk voor ons omdat wij hier allemaal dan ook op leven. Je moet kijken naar dingen die dan ook van belang zijn om deze in orde te kunnen houden. Zo kan je kijken naar bijvoorbeeld dingen zoals de opwarming van de aarde. Dit is dan ook een van de oorzaken die zorgt voor een klimaatverandering. De opwarming is dus een erg iets en heeft ervoor gezorgd dat de klimaatverandering dan ook een stuk erger is geworden. De opwarming komt doordat er veel CO2-uitstoot is gekomen vanuit vervuilende grondstoffen. Hierdoor is de ozon laag hierdoor aangetast en kan er meer zonlicht richting de aarde komen. Doordat dit is gebeurd is de aarde opgewarmd. Hierdoor is er dan ook klimaatverandering en kan dit rampzalig zijn voor een bepaald aantal dingen. Zo hebben dieren steeds minder plek om te leven. Dit kan dan komen door branden in een bos. Maar dit kan ook komen doordat de zee te warm wordt en hier dieren kunnen sterven aan de gevolgen hiervan. Daarnaast kan je kijken naar de noordpool en de zuidpool. Deze polen smelten langzaam aan door de opwarming van de aarde. Veel dieren die hier leven zoals ijsberen hebben dan ook steeds minder plek om goed te kunnen leven.

Landelijk akkoord

He grote deel van de vervuiling van de wereld komt door een bepaald aantal landen. Deze landen maken gebruik van vervuilende fabrieken met vuile grondstoffen en zorgen dan ook veel voor de CO2-uitstoot. Er moest dus een plan komen om dit dan ook goed te kunnen verminderen. Zo is er een klimaatakkoord gemaakt waardoor verschillende landen met elkaar samenwerking zodat er minder kan worden uit gestoot. Op deze manier kunnen we er allemaal voor zorgen dat de aarde een betere plek wordt en ook minder snel kan opwarmen. Toch zijn er groot machten zoals China die heel veel vervuilen. Deze zitten niet in het akkoord en kunnen als nog ervoor zorgen dat de aarde nog veel meer kan opwarmen. En dit is dan natuurlijk dan een slecht iets.

Dierentuinen

Een oplossing voor dieren die geen plek meer hebben om te leven is dan ook een dierentuin. Zo kunnen we dieren redden door ze in een dierentuin te zetten. Hier hebben ze dan genoeg plek om te kunnen overleven. Op deze manier kan je dan bijvoorbeeld een ijsbeer die geen plek meer heeft in de natuur in een dierentuin zetten. Op deze manier kan je er dan natuurlijk voor zorgen dat er minder dieren uitsterven. Dit is dan ook van belang.

MEER TE WETEN KOMEN