vmarktutrecht

Het wordt warmer op deze wereld

Het wordt warmer op deze wereld

De opwarming van de aarde is een feit. Hierdoor komt er dan ook klimaatverandering. Vaak kan je hierdoor zien dat veel dingen veranderen en dit kan soms juist heel slecht zijn. Door de opwarming van de aarde is het bijvoorbeeld zo dat de zeespiegel omhoog gaat. Zo kan je zien dat het water niveau omhoog gaat en dit is dan vaak ook heel slecht. Zo krijg je steeds vaker meer overstromingen en is dit slecht voor steden en dorpen. Dit komt dan doordat de ijskappen op de noordpool en de zuidpool snel smelten. Dit wil je niet hebben omdat je hierdoor overstromingen kan krijgen. Daarnaast moet je kijken naar wat we kunnen doen aan de opwarming van de aarde. Je kan bijvoorbeeld kijken naar dingen die veel CO2-uitstoot leveren. Deze zorgt er namelijk voor dat de aarde een stuk warmer kan worden. Dingen zoals fabrieken zorgen hier dan ook veel voor omdat ze vuile grondstoffen gebruiken. Hetzelfde geld voor bijvoorbeeld een auto die benzine gebruikt of diesel. Dit is dan natuurlijk ook slecht voor de wereld en kan zorgen voor de opwarming hier dan ook van. Je kan dan ook kijken naar de dingen die het beter maken voor ons. Zo heb je al veel oplossingen en kan je bijvoorbeeld kiezen voor een elektrische auto.

Akkoord

He grote deel van de vervuiling van de wereld komt door bepaalde landen. Deze landen maken veel gebruik van fabrieken met vuile grondstoffen en zorgen dan ook veel voor de CO2-uitstoot. Het is dus ook heel erg van belang dat deze landen dit niet meer veel doen. Zo is er een klimaatakkoord gemaakt waardoor landen gedwongen worden om minder uit te stoten. Voor deze mensen is dit ook vaak belangrijk. Op deze manier kunnen we er allemaal voor zorgen dat de aarde beter wordt en ook minder snel kan opwarmen. Dit is dan ook natuurlijk van een groot belang en hier moet opgelet worden.

Zelf zorgen voor verandering

Zelf kan je als mens ook dingen doen om de opwarming tegen te gaan. Zo kan je kijken naar bijvoorbeeld het verbruik van energie binnen je huis. Je kan er zo voor zorgen dat je bijvoorbeeld niet veel de wasmachine gebruikt. Daarnaast kan je ook bijvoorbeeld de lampen uit zetten in je huis en op deze manier minder energie verbruiken. Als iedereen dit doet kan dit zorgen voor minder opwarming en is dit goed voor de wereld natuurlijk.

MEER TE WETEN KOMEN