vmarktutrecht

Klimaatverandering en natuur

Klimaatverandering en natuur

Het is belangrijk dat we kijken naar de natuur. Vaak is het al zo dat we veel nieuwe huizen en wegen bouwen. De natuur is hier dan vaak slachtoffer van omdat we in de natuur moeten bouwen. Zo heeft de regering besloten dat sommige plekken in de natuur dan ook niet gebruikt mogen worden door dingen zoals de bouw. Hierdoor kunnen we de natuur dan ook een beetje beschermen. Echter heb je ook klimaatverandering en dit is ook slecht voor de natuur. Dit komt doordat veel dieren die in de natuur leven niet tegen de opwarming kan. Dit komt doordat ze gewend zijn aan een bepaalde temperatuur en doordat het warmer wordt. Kan het zo zijn dat ze dit niet meer fijn vinden. Het kan dan zo zijn dat hun voedsel niet meer te krijgen is doordat het warmer wordt. Klimaatverandering is dan een serieus ding en kan slecht zijn voor de natuur. Dit kan je dan ook bijvoorbeeld zien in warme landen. Zo heb je bijvoorbeeld veel bosbranden en kan hierdoor heel veel bos weg gaan. Hier gaan dan ook veel dieren dood en dit is natuurlijk een groot gevolg van de klimaatverandering. Het is van belang dat je dan kijkt naar dingen die dit beter kunnen maken.

Hoe komt het dat de aarde opwarmt

Het is belangrijk om te weten dat je weet hoe de aarde kan opwarmen. Dit komt dan ook doordat de CO2-uitstoot ervoor zorgt dat de ozon laag een beetje kapot gaat. Hierdoor kan dan er meer zonlicht richting de aarde gaan. Zo kan het ervoor zorgen dat de aarde meer opgewarmd kan worden. Dit is natuurlijk heel slecht omdat hierdoor bijvoorbeeld de ijskappen op de noordpool en zuidpool gaan smelten. Hierdoor gaat de zeespiegel omhoog en krijg je meer kans op bijvoorbeeld een overstroming. Dit wil je niet hebben en dit moet je dan ook tegen gaan.

Wat kun je zelf doen aan de opwarming

Zelf kan je ook veel doen aan de opwarming van de aarde. Zo kan je ervoor zorgen dat je bijvoorbeeld zonnepanelen neemt voor je huis. Op deze manier kan je ervoor zorgen dat je zuiniger te werk gaat en ook groene energie kan gebruiken. Dit is veel beter voor het milieu en zo kan je ervoor zorgen. Daarnaast kan je ook kijken naar het verbruik van je lampen en bijvoorbeeld de wasmachine in je huis. Deze kan je dan ook minder gebruiken en op deze manier kan je dan ook energie en geld besparen.

MEER TE WETEN KOMEN