vmarktutrecht

Klimaatverandering wat kunnen we doen?

Klimaatverandering wat kunnen we doen?

Klimaatverandering is een feit en dit kan veel betekenen voor onze wereld. Zo is het zo dat veel dingen kunnen veranderen. Zo zie je steeds vaker rampen gebeuren over de wereld en dit komt dan ook door de klimaatverandering. Zo kan je vaak zien dat er meer overstromingen zijn en hierdoor kunnen veel dingen dan ook kapot gaan. Dit is dan ook een gevolg van de smelting van de ijskappen op de noordpool en de zuidpool. Klimaatverandering komt dan ook door de opwarming van de aarde. Hierbij wordt de aarde een stuk warmer en kunnen er vervelende dingen gebeuren. Zo kan het zo zijn dat er meer stormen enzovoort kunnen komen. We moeten dus de opwarming tegen kunnen gaan. Landen moet hier dan ook voor zorgen en moeten samen werken om dit tegen te kunnen gaan. Daarom is er ook een klimaatakkoord die ervoor zorgt dat er regels zijn voor landen met betrekking tot uitstoten van vervuilende grondstoffen. Zo heb je fabrieken die vervuilende energie gebruiken en is dit dan ook slecht natuurlijk. Daarom zijn er regels gemaakt door bepaalde landen. Op deze manier hebben ze er dan ook verzorgd dat landen niet meer veel mogen uitstoten. Op deze manier kan de aarde minder opwarmen en is dit een goed iets voor onze aarde.

Hoe warmt de aarde op

Doordat fabrieken en mensen op deze wereld de aarde vervuilen is er steeds meer CO2-uitstoot wat je in de lucht komt. Deze kan dan ook de ozonlaag aan tasten. Hier komt dan langzaam aan een gat in en hierdoor kan er meer zonlicht erdoor heen komen. Dit is slecht omdat je hierdoor de aarde laat opwarmen. De ozonlaag zorgt dan er ook voor dat zonlicht niet kan reflecteren en zo moeilijker alles kan opwarmen. Het is van belang dat je goed kijkt hoe je zelf dingen kan verbeteren. Zo gebruiken landen ook steeds meer groene energie en is dit vaker duurzamer.

Alternatief van gas

Vaak gebruiken we vervuilende energie in ons huis zoals gas. Je kan dan ook kijken naar andere opties hoe het gemaakt kan worden. Zo kan je door middel van zonnepanelen zorgen voor zonnen energie. Dit is dan ook groene energie en is een stuk duurzamer dan het gebruik van gas. Daarnaast kan je kijken naar windenergie. Deze wordt gemaakt door het gebruik van windmolens over het hele land. Zo zorg je voor meer groene energie en hebben we dan ook minder CO2-uitstoot.

MEER TE WETEN KOMEN